Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Esther Agterdenbos naar bestuur Amstelland

Redacteur Zorgvisie
Esther Agterdenbos is benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur bij het Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen. Ze zal de functie per 1 juni dit jaar gaan vervullen.
Esther-Agterdenbos.jpeg

Agterdenbos is op dit moment nog lid van de raad van bestuur bij Klimmendaal in Arnhem en Apeldoorn. Daarvoor deed ze bestuurlijke ervaring op bij het revalidatiecentrum ViaReva, dat in 2016 opging in Klimmendaal.

Bij het Amstelland volgt Agterdenbos interim-bestuurder Ad Huijsmans op, die in maart 2016 bij het ziekenhuis kwam werken. In die tijd is er gewerkt aan een nieuwe koers, laat het Amstelland in een persverklaring weten. ‘Na uitgebreid intern en extern onderzoek is een weloverwogen keuze gemaakt om als zelfstandig ziekenhuis verder te gaan. De raad van toezicht van Ziekenhuis Amstelland vertrouwt erop dat mevrouw Agterdenbos de ambities van het ziekenhuis enthousiast zal uitdragen en zo, samen met alle betrokkenen, verder bouwt aan een toekomstgericht en sterk ziekenhuis.’

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.