Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Europese conferentie over serious gaming in de zorg

Annelies Vermeulen
De Stichting Games For Health Europe organiseert op maandag 24 en dinsdag 25 oktober 2011 voor de eerste keer de Europese conferentie Games for Health Europe 2011. Het congres geeft antwoord op de vraag welke bijdrage games en simulaties kunnen leveren om de gezondheidszorg te verbeteren en betaalbaar te maken.
Europese conferentie over serious gaming in de zorg

Volgens organisator Jurriaan van Rijswijk zijn spellen voor de zorg enorm in opkomst. Zo kunnen gynaecologen in de game ‘Birthplay’ moeilijke bevallingsscenario’s straks thuis oefenen op de PC en kunnen jonge kankerpatiënten de speciaal ontwikkelde game ‘Re-Mission’ spelen waardoor ze beter leren omgaan met hun ziekte en sneller herstellen na hun behandelingen. Irak-veteranen met het Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS) spelen een speciaal voor hen ontwikkelde game als onderdeel van een psychotherapeutisch behandelplan.

Aanmelden

De inhoud van de conferentie wordt bepaald in nauwe samenwerking met de moederorganisatie van Games for Health in Boston in de Verenigde Staten.

Meer informatie en aanmelden via de site www.gamesforhealtheurope.org. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Videogame leert arts om leven patiënt te redden

Koninklijke Visio wint Oogfonds innovatieprijs met Wii-game

Website voor healthgames gelanceerd

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.