Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ex-Pantein-Vivent medewerkers houden stadhuis bezet

De bezetting van een vergaderruimte van het gemeentehuis in Oss door voormalig werknemers van huishoudhulporganisatie Pantein-Vivent gaat vrijdag door.
Ex-Pantein-Vivent medewerkers houden stadhuis bezet

Een delegatie van twaalf huishoudelijke hulpen heeft de nacht doorgebracht in het gemeentehuis. Ze worden afgelost en zijn niet van plan om te vertrekken, vertelde onderhandelaar Karim Skalli van vakbond FNV vrijdag. Er wordt gewerkt aan een programma met debatten en film. Voor zaterdag wordt een grotere manifestatie gepland, kondigde hij aan.

Lager salaris

De actievoerders eisen goede zorg en goede arbeidsvoorwaarden. Door het faillissement van Pantein-Vivent verloren 1800 werknemers hun baan. De poetshulpen zouden worden overgenomen door andere aanbieders maar veel poetshulpen hebben nog geen nieuw contract of zijn onder druk gezet om te tekenenen voor een lager salaris.

Gemeenten moeten hun tarieven verhogen, vindt FNV. De gemeenten wijzen naar Den Haag. ‘Als iedereen naar elkaar wijst, gebeurt er niks’, reageerde Skalli.

Honderden

Pantein-Vivent met 1800 werknemers en 6100 klanten. Het onderdeel Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent ging begin januari failliet. De zorgaanbieder was in de problemen gekomen doordat de salarissen van de medewerkers hoger waren dan de vergoeding die Pantein-Vivent kreeg van de gemeenten. Andere zorgaanbieders hebben inmiddels honderden oud-medewerkers na het faillissement overgenomen. Anderen zijn werkloos geraakt. (ANP)

Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd te hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.