Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Experimenteer met zorginstellingen zonder manager’

Mark van Dorresteijn
Drie zorginstellingen zouden bij wijze van experiment drie jaar lang zonder directie of management hun eigen boontjes moeten doppen. Dat stelt Fleur Agema van de Partij voor de Vrijheid (PVV) tijdens de begrotingsdebatten.
‘Experimenteer met zorginstellingen zonder manager’

“Het idee lijkt inderdaad op Buurtzorg”, betoogt Agema. “Wij willen kijken hoe drie zorginstellingen, een verpleeghuis, een verzorgingshuis en een gehandicapteninstelling, het redden zonder managers of directie. Verpleegkundigen nemen zelf de taken van het management op zich. Het is de bedoeling dat er kleine teams gevormd worden. Wij willen geen vormen waarin managers toezicht houden op honderden werknemers.” Agema vermeldt daarbij dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg wel extra streng moet toezien op de kwaliteit van de zorg.

Communisme

VVD-lid Halbe Zijlstra valt het experiment aan en verwijt de PVV steeds linkser te worden. De partij van Wilders zou volgens Zijlstra zelfs communistische vormen aannemen met dit idee van ‘arbeiderszelfbestuur’. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

PvdA wil zorgtoeslag en eigen risico afschaffen

Bussemaker: Buurtzorg niet blindelings kopiëren

2 REACTIES

  1. Moet best kunnen, ons locale verzorginshuis heeft 10 maanden zonder manager geweest omdat die langdurig ziek was, niemand had er last van.
    Fatsoenlijk opgeleide verpleegkundigen zijn best in staat zonder academici boven zich goede zorg te leveren.

  2. Lees alle reacties
  3. Diefstal en seksueel misbruik van patienten zal zonder management grote vormen aan gaan nemen. Het is in de zorgcultuur Wij (zorgverleners) tegen Zij (patienten). Er is academisch geschoold management nodig, dat niet op de werkvloer werkt, maar wel aansprakelijk is. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft onvoldoende mankracht voor toezicht en is bovendien corrupt (lage ambtenaren).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.