Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Extra controle gezondheid asielzoekers met checklist

Mark van Dorresteijn
Medewerkers van asielzoekerscentra gaan aan de hand van een checklist controleren of zieke asielzoekers dringend een dokter nodig hebben. Dat heeft minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie donderdag gezegd tijdens overleg met de Tweede Kamer.
Extra controle gezondheid asielzoekers met checklist

De checklist wordt ook al in gevangenissen gebruikt als er geen arts in de buurt is. Sinds vorig jaar hebben asielzoekerscentra geen eigen artsen en verpleegkundigen meer in huis. Asielzoekers moeten zelf naar de huisarts stappen, eventueel met hulp van medewerkers van het asielzoekerscentrum. De minister zei dat de lijst goed aansluit bij de werkwijze in asielzoekerscentra.

Wens om checklist

GroenLinks had om gebruik van de checklist gevraagd na de dood van een 42-jarige zwangere Somalische vrouw, eind juni, in het asielzoekerscentrum in Leersum. Het Openbaar Ministerie en de Inspectie voor de Gezondheidszorg hebben een onderzoek naar het sterfgeval ingesteld. De inspectie was al van plan de opzet van de medische zorg voor asielzoekers onder de loep te nemen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Meer complicaties bij zwangere asielzoekers

Inspectie onderzoekt zorg asielzoekerscentra

Zorgvisie nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

3 REACTIES

  1. Carla ik begrijp goed wat je bedoeld….het lijkt er op dat asielzoekers als een baby beschermd worden.Dat zij in het verleden een eigen arts en verpleegkundige hadden was al van het zotte….wie zal dat betalen? Veel mensen vergeten dat zij hierdoor voor alles MEER moeten betalen.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.