Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eyeworks heeft opnames VUmc vernietigd

Mark van Dorresteijn
Televisieproducent Eyeworks heeft al het beeldmateriaal dat op de spoedeisende hulp van het VUmc is gemaakt, vernietigd of in bewaring gegeven bij een notaris. Dat schrijft minister Schippers van VWS aan de Tweede Kamer in een reactie op aangenomen moties van de SP.
Eyeworks heeft opnames VUmc vernietigd

De Kamer had de minister vorige maand gemaand er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat de beelden voor het omstreden televisieprogramma vernietigd zouden worden. De beelden waarvoor patiënten geen toestemming hadden verleend, zijn vernietigd. Het materiaal waar wel toestemming voor was gegeven, ligt nu bij een Amsterdamse notaris. Eyeworks heeft dat gedaan om optimaal mee te werken met het strafrechtelijk onderzoek door het Openbaar Ministerie.

188.000 euro

Schippers moet de Kamer teleurstellen in zijn wens dat VUmc geen 188.000 euro aan Eyeworks betaalt om de kosten van het mislukte project te delen. Dat is een privaatrechtelijk contract waar ze juridisch niet in kan treden.

Filmen op de SEH

De Kamer eiste ook dat het te allen tijde onmogelijk zou zijn om te filmen op de spoedeisende hulp (SEH). Dat mag nu al niet zonder toestemming, stelt Schippers. Of het nodig is de wet nog aan te scherpen, moet bekeken worden na het onderzoek van het OM en van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

Kamer: VUmc mag 188.000 niet betalen aan Eyeworks

Patiënten doen aangifte tegen VUmc en Eyeworks

“VUmc kreeg geen geld van Eyeworks”

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.