Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Aysel Erbudak persoonlijk failliet verklaard

Mark van Dorresteijn
Ex-bestuursvoorzitter Aysel Erbudak van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis is gisteren door de rechtbank in Amsterdam persoonlijk failliet verklaard. Dat meldt een woordvoerder van de rechtbank.
Aysel Erbudak persoonlijk failliet verklaard

Het faillissement is uitgesproken op verzoek van het Slotervaartziekenhuis. Erbudak moet het ziekenhuis nog 1,7 miljoen euro terugbetalen.

Bankroet

Door het bankroet kan Erbudak niet meer over haar privévermogen beschikken. De door de rechtbank benoemde curator gaat nu onder meer uitzoeken wat de verhaalsmogelijkheden van de schuldeisers zijn.

Conflict Slotervaartziekenhuis

Erbudak werd in maart 2103 wegens conflicten ontslagen. In januari van dit jaar besliste de rechter dat zij het Slotervaartziekenhuis 1,7 miljoen euro moet terugbetalen. Het gaat om geld dat zij volgens de rechter ‘onrechtmatig aan het ziekenhuis heeft onttrokken’.

Beslissing

De beslissing viel in een zaak die zij zelf had aangespannen en waarin zij schadevergoeding en achterstallig salaris van 1,9 miljoen euro eiste. Die vordering werd door de rechtbank afgewezen.

Vorige week oordeelde de Ondernemingskamer van het gerechtshof in het nadeel van Erbudak. Die stelde vast dat geen sprake is geweest van wanbeleid bij het Slotervaartziekenhuis, toen door de uitgifte van nieuwe aandelen de familie van de oud-bestuursvoorzitter als minderheidsaandeelhouders buiten spel werd gezet.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.