Faciliteer artsen en verpleegkundigen bij overstap naar vbhc’

Artsen en verpleegkundigen moeten gefaciliteerd en geschoold worden als ze hun werkprocessen inrichten voor value based healthcare (vbhc). Dat zegt dr. Ulf Lockowandt, Senior Medical Advisor in Change Management bij Karolinska University Hospital in Stockholm.
Ulf400 .jpg

Lockowandt is nauw betrokken bij het grootschalige veranderproces dat Karolinska doormaakt. Alle zorg wordt georganiseerd volgens de principes van value based healthcare. Dat betekent dat vakgroepen en afdelingen worden opgeheven en dat de zorg wordt georganiseerd rond de zorgpaden van de patiënten. De herschikking valt samen met de verhuizing naar een nieuw gebouw.

Leerpunten
‘Het zijn uitdagende veranderingen waarbij sprake is van een flink aantal leerpunten. Na de zomer begint de meest lastige periode,’ aldus Lockowandt. In de nieuwe organisatie is de zorg georganiseerd rond thema’s zoals hart- en vaatziekten, ontstekingen en infecties en kanker. Ieder thema wordt weer verdeeld

0
300

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.