Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Faillissement thuiszorgaanbieder Solace

Het faillissement van thuiszorgorganisatie Solace uit Rijssen is onafwendbaar. Dat laat de advocaat van Solace ATC weten in een brief aan de vakbond FNV. Dat betekent dat driehonderd thuishulpen vanaf dinsdag zonder werk zitten. Zo meldt RTV Oost.
crisisthinkstock400.jpg
Foto: IStock

Volgens vakbond FNV zou Solace nog één miljoen euro aan pensioenclaim hebben uitstaan, maar zou de rechter-commissaris die claim van tafel hebben geveegd. Ook was er volgens de directie van Solace een betalingsregeling getroffen met de belastingdienst, maar door de ophef over de gespreide betaling van vakantiegeld is dat nu ook onzeker, aldus Trees Zwienenberg, directeur van Solace op RTV Oost.

Vakantiegeld
Eerder deze week probeerde Solace samen met de FNV nog een faillissement te voorkomen. Thuishulpen in Losser trokken donderdag aan de bel omdat Solace vakantiegeld in etappes betaalt door de acute geldproblemen.

Solace richtte zich voorheen op de zwaardere en beter betaalde thuiszorg. Toen de gemeenten de bekostiging van het rijk overnamen, moest Solace ATC het met veel minder uren zorg doen en kreeg het een veel lagere uurvergoeding voor de zorg. Daardoor is het bedrijf nu in betalingsproblemen gekomen. Maandagmiddag worden thuishulpen in Losser geïnformeerd over de situatie. De directie van Solace was zondagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Vreemde berichten
Wim van de Hoorn van vakbond FNV laat in een persverklaring weten: ‘Al langer krijgen we vreemde berichten vanuit Solace. Medewerkers moesten helpen om cliënten van Solace over te schrijven naar BiOns, een andere BV. Het lijkt er op dat directeur Zwienenberg Solace laat leeglopen en tegelijkertijd een andere BV opzet. De huidige medewerkers blijven dan achter in een failliet Solace. Dat kan natuurlijk niet. Dit moet door de Twentse gemeente zo snel mogelijk worden uitgezocht. Als deze onfrisse praktijk klopt dan moet de top van het bedrijf hier direct verantwoordelijk voor worden gesteld.’

Dossier Arbeidsmarkt
De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.