Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorg BV van Fundis en Kwadraad is failliet

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Mika Thuiscoach BV, een samenwerkingsverband tussen Fundis en Kwadraad op het gebied van thuisbegeleiding en gezinscoaching, is failliet. De rechtbank in Den Haag heeft dinsdag 2 februari het faillissement uitgesproken.
Fotolia_450.jpg

Fundis en Kwadrant hebben in 2014 hun activiteiten op het gebied van thuisbegeleiding en gezinscoaching ondergebracht in een BV: Mika Thuiscoach. De thuiszorg-BV is in 2015 in financiële problemen gekomen doordat gemeenten hun uurtarieven met 25 tot 30 procent hebben verlaagd. ‘Het tarief voor thuisbegeleiding bedroeg voorheen 50 euro per uur. Nu ligt dat ergens tussen 40 en 45 euro’, verklaarde Fundis-directeur Guido Blom onlangs in een interview met Zorgvisie. Deze tarieven waren voor Mika niet langer kostendekkend. Begin december heeft Mika surseance van betaling aangevraagd. Het bestuur van Mika en haar bewindvoerder hebben de rechtbank gevraagd om het verleende uitstel van betaling om te zetten in een faillissement. De rechtbank heeft dat 2 februari gedaan.

Kwadraad neemt personeel terug
Kwadraad zegt in een persbericht het faillissement zeer te betreuren. Kwadraad wil de zorg voor de cliënten van Mika zo veel mogelijk continueren en de werkgelegenheid waar mogelijk te behouden. De gezinscoaches die bij de oprichting van Mika zijn overgestapt vanuit Kwadraad zullen in overleg met de curator op korte termijn terugkeren bij Kwadraad. Daar zullen zij verder gaan met de ondersteuning van kwetsbare gezinnen. Kwadraad voert daarnaast met de curator overleg om op korte termijn tot mogelijk aanvullende oplossingen te komen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.