Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fatima Zorg en Schreuderhuizen willen fuseren

Mark van Dorresteijn
Fatima Zorg uit Nieuw Wehl en Schreuderhuizen uit Arnhem willen per 2014 juridisch fuseren. De instellingen richten zich beiden op verstandelijk beperkten.
Fatima Zorg en Schreuderhuizen willen fuseren

De fusie is volgens de partijen nodig door maatregelen van het nieuwe kabinet. Deze hebben de toekomst van de gehandicaptenzorg in een ander daglicht gezet. Door samen te gaan kunnen Fatima Zorg en Schreuderhuizen voldoende mensen en middelen vrij maken om de toekomst met vertrouwen tegemoet te treden. Voorop staan daarbij de continuïteit van de zorgverlening en het zoveel mogelijk behouden van werkgelegenheid.

Voordelen van fusie

Schreuderhuizen en Fatima Zorg passen qua sfeer en stijl goed bij elkaar. Zeker als het gaat om de visie op mensen met een verstandelijke beperking, de stijl en werkwijze. Daarnaast sluiten de verzorgingsgebieden van beide instellingen geografisch op elkaar aan. Binnen Schreuderhuizen zitten mensen van relatief hoger niveau en meer jongeren. Bij Fatima Zorg zijn vooral cliënten van lager niveau en met bijkomende beperkingen. De instellingen kunnen elkaar prima aanvullen, stellen ze. Schaalvoordelen verwachten beide instellingen vooral op het gebied van het management, in het beheer van systemen, bij de inkoop en in de ondersteunende diensten.

Nieuwe organisatie

Door de fusie ontstaat een instelling met 550 cliënten/bewoners. Dat is nog steeds een relatief kleine organisatie, die korte lijnen mogelijk maakt. De persoonsgerichte zorgverlening en de kleinschalige cultuur die de huidige organisaties kenmerkt, blijven daarmee behouden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.