Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

FDA keurt diabetessysteem Dario goed voor Android

Het Israëlische bedrijf Dario maakt van smartphones complete monitoringsystemen voor mensen met diabetes. Tot nu toe was het systeem alleen beschikbaar voor iOS, maar Dario maakt bekend dat het systeem nu ook voor Android telefoons beschikbaar komt.
Dariometer400.jpg

Het bedrijf is opgericht in 2011 en maakt digitale glucosemeters voor mensen met diabetes, het Dario Blood Glucose Management System. Deze meter is te koppelen aan een smartphone. Het systeem van Dario bevat een lancet om vingerprik mee te doen, en een cartridge om een testtrip uit te lezen, die in de audio-ingang van een smartphone kan. Zo verschijnt een meting direct in de Dario app.

Google Paly store
De Amerikaanse FDA heeft goedkeuring gegeven om het systeem van Dario ook voor bepaalde Android telefoons op de markt te brengen, meldt vakwebsite SmartHealth. Met die goedkeuring is het voor Dario mogelijk om meer klanten te bereiken via de Google Play store, en diabetes-patiënten met een Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy Note en LG G telefoon ook te kunnen bedienen.

Dossier E-Health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Lees hier de uitlegpagina E-health. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.