Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

FIOD gaat tandje bijzetten voor zorgfraude

Justitie en de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) hebben voldoende mensen om fraude in de zorg op te sporen en aan te pakken. En als de FIOD er een tandje bij moet zetten, kan dat, meldde staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) donderdag.
FIOD gaat tandje bijzetten voor zorgfraude

Nadat de afgelopen weken bijna dagelijks verhalen opdoken over bijvoorbeeld onterechte rekeningen, wilde de bezorgde Kamer horen of er wel serieus naar de ‘wittejassencriminaliteit’ wordt gekeken. Volgens minister Ivo Opstelten (Justitie) wel. Hij gaf aan dat er afgelopen jaar al meer tijd voor is uitgetrokken en op verzoek van het CDA zoekt hij uit hoeveel zaken er zijn geweest sinds 2011. (ANP)

2 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. ‘Een tandje erbij’ heeft in zich dat er al iets was — er staat immers ERBIJ.
  Maar toen eindelijk de media gingen zeggen — wat wij (en dat zijn de ervaringsmensen) in deze rubriek al jaren zeggen — dat er volop gefraudeerd wordt in de zorg, komen Schippers en Weekers en nog een hele hoop — die jaren niks hebben gedaan — op het lumineuze idee om de fraude aan te pakken.
  Als er geen fraude en geen rapporten over fraude waren of zijn – zoals Schippers en Weekers beweren — waarom zijn deze acties dan.
  Een super veilig kruispunt ga je toch ook niet (heel duur) ongelijkvloers maken of van verkeerslichten voorzien; dat doe je alleen als dat kruispunt niet veilig is.
  En nu vaardigen deze mensen — VEEL EN VEEL TE LAAT — allerlei maatregelen uit om fraude te bestrijden, TERWIJL ER GEN FRAUDE WAS EN IS, blijven ze hardnekkig volhouden (maar er is wel degelijk fraude, voor miljarden en al heel lang).
  We moeten bestuurders en beleidsmakers zoals Schippers en Weekers en nog anderen, die het echt (opzettelijk) fout doen, gewoon AFVOEREN.
  Dat gebeurt niet en daarom woekert het dramatisch door: gewoon buiten donderen, zoals met de gewone arbeider ook wordt gedaan.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.