Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fiod onderzoekt fraude bij Stichting Gehandicaptenzorg Limburg

Mark van Dorresteijn
De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (Fiod) onderzoekt of fraude is gepleegd met zorggelden voor cliënten van Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL). Dat meldt dagblad De Limburger.
Fiod onderzoekt fraude bij Stichting Gehandicaptenzorg Limburg

De Fiod is binnengevallen bij diverse woningen en bedrijven in Zuid-Limburg. Over de precieze locaties doet de Fiod geen uitspraak. Wel is bekend dat de woning van oud-bestuurder Guus de Jong en het SGL-hoofdkantoor in Sittard zijn doorzocht. Tijdens de inval werd een 45-jarige vrouw als medeverdachte opgepakt. Zij wordt verdacht van verduistering, oplichterij en valsheid in geschrifte.

Papierwerk meegenomen

Paul ’t Lam, woordvoerder SGL, zegt tegen De Limburger dat de Fiod op het hoofdkantoor is geweest en daar papieren heeft meegenomen. ‘Die hebben betrekking op de relatie van SGL met Tara-manda. We hebben de indruk dat het onderzoek zich richt op dat bedrijf en de administratie van de heer De Jong.’ Tara-manda runt een manage, zorgboerderij en cadeauwinkel waar cliënten van SGL actief zijn.

Betrokkenheid De Jong

Onder verantwoordelijkheid van De Jong heeft SGL volgens ’t Lam drie jaar lang geïnvesteerd in de manege van Tara-manda, om die geschikt te maken voor zorgdoeleinden. Daarmee is SGL gestopt nadat De Jong eind 2010 aftrad als bestuurder van SGL. De Jongs advocaat Sjef Welling heeft van de officier van justitie begrepen dat De Jong op dit ogenblik niet als verdachte geldt. Hij noemt de inval een te zwaar middel.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.