Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Flevolanders zetten zich in voor IJsselmeerziekenhuizen

Redactie Zorgvisie
Inwoners van Flevoland zetten zich massaal in voor het behoud van de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord. Er is veel vraag naar voorbeeldbrieven die naar Tweede Kamerleden kunnen worden gestuurd.

Een week geleden startte de ondernemingsraad van de IJsselmeerziekenhuizen een e-mailactie van personeelsleden aan politiek Den Haag. “Er is heel veel vraag naar de brieven. Mensen die bijvoorbeeld zelf geen computer hebben, komen naar het ziekenhuis om een brief op te halen of hun handtekening te zetten onder andere acties van het personeel”, zei een voorlichter van de IJsselmeerziekenhuizen.

Brieven

“Hoe vaak die brief al is verstuurd naar de Tweede Kamer, weet ik niet. Zo’n brief gaat een eigen leven leiden, wordt ook weer doorgestuurd door de mensen zelf”, aldus de woordvoerder. Er is ook veel vraag naar een actiebrief van de lokale partij ONS Noordoostpolder en de plaatselijke VVD. Die is volgens fractievoorzitter Berthoo Lammers van ONS Noordoostpolder al meer dan 2500 keer van de website gehaald. De oproep in de ONS-brief verschilt van die van de ondernemingsraad. Ons Noordoostpolder vraagt de fractievoorzitters in Den Haag aan te sturen op een scheiding van de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord. “Laat Slotervaart het ziekenhuis in Lelystad maar kopen.” De OR wil dat de IJsselmeerziekenhuizen als geheel behouden blijven. (ANP)

Lees ook:

Consortium wil IJsselmeerziekenhuizen overnemen

‘Klink moet niet investeren in IJsselmeerziekenhuizen’

Personeel IJsselmeerziekenhuizen komt met plan

Noordoostpolder geeft IJsselmeerziekenhuizen niets

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.