Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Flevoziekenhuis bezuinigt op verpleegafdeling

Mark van Dorresteijn
Het Flevoziekenhuis in Almere gaat bezuinigen door de verpleegafdeling Orthopedie voorlopig te sluiten. De afdeling wordt ondergebracht bij de ‘short stay’-afdeling en dagbehandeling. Dat meldt Annemarie Buntsma, woordvoerder van het ziekenhuis.
Flevoziekenhuis bezuinigt op verpleegafdeling

Het ziekenhuis heeft van het Rijk een bezuiniging van circa vijf miljoen euro opgelegd gekregen en moet naar eigen zeggen noodgedwongen de verpleegafdeling sluiten.

Efficiëntie

“De opgelegde korting dwingt ons om beter te kijken naar efficiëntie”, stelt Buntsma. “De orthopedische zorg gaat gewoon door en de patiënten zullen niets van deze efficiëntieslag merken.” De afdeling blijft leegstaan totdat het weer loont om de afdeling te gebruiken.

Personeel

De woordvoerder legt uit dat er geen ontslagen vallen onder het vaste personeel. Oproepkrachten gaan er wel wat van merken. “Het vaste personeel wordt verdeeld over de verschillende bestaande afdelingen, daardoor zullen minder oproepkrachten nodig zijn.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Flevoziekenhuis wil vrouwen aan de top

AD: Flevoziekenhuis beste van het land

Vernielingen in Flevoziekenhuis

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Geef de ZBC meer ruimte in de Zorg en laat o.a. Orthopedie aan de Markt over. Ondernemers zien daar al jaren een grote kans liggen. Voorbeeld zijn de MediNova s . Politiek , Debatteer er over in het Kader van Bezuinigingen !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.