Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Flevoziekenhuis installeert Verpleegkundige Staf

Bestuursvoorzitter Jeltje Schraverus van het Flevoziekenhuis heeft vandaag een Verpleegkundige Staf geïnstalleerd, een tegenhanger van de Medische Staf.
Flevoziekenhuis installeert Verpleegkundige Staf

“Verpleegkundigen hebben hiermee een eigen vereniging, met dezelfde status als de Medische Staf”, sprak Schraverus. “Het Flevoziekenhuis is een van de eerste ziekenhuizen met een vereniging verpleegkundige staf. Ik beschouw deze dag daarom als een bijzondere dag voor de verpleegkundige beroepsgroep in eigen huis én in den lande.”

Kwaliteit verpleegkunde

Barbara Schouten, kersverse voorzitter van de Verpleegkundige Staf: “De grote vraag was: hoe gaan we ons als grootste beroepsgroep profileren en professionaliseren? De kunst is om kennis en kunde met elkaar te delen, kansen te pakken en een actieve bijdrage te leveren aan het totale zorgbeleid. De Verpleegkundige Staf kan deze kwaliteitsslag niet alleen maken. Dat doen we met elkaar.” De vereniging heeft een Brede Raad, met vertegenwoordigers vanuit alle afdelingen.

Raad van bestuur

Het dagelijks bestuur van de Verpleegkundige Staf overlegt maandelijks met de raad van bestuur en Medische Staf. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Patiënten Flevoziekenhuis kunnen eigen dossier inzien

Omgangsregels noodzakelijk bij Flevoziekenhuis

Jeltje Schraverus van Waterland naar Flevoziekenhuis

Verpleegkundigen ontevreden over werkvloer

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.