Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Flevoziekenhuis opent dialysecentrum in MC Lelystad

Redactie Zorgvisie
Het Flevoziekenhuis opent over enkele maanden een volwaardig dialysecentrum in de MC Groep Lelystad van bestuurder Loek Winter. Eind vorige week bereikten de twee ziekenhuizen daarover een akkoord.

De samenwerking tussen het Flevoziekenhuis en de MC Groep in Lelystad is opmerkelijk, omdat de verhoudingen tot nu toe gespannen waren. Volgens bestuursvoorzitter Jeltje Schraverus van het Flevoziekenhuis zijn er bij deze overeenkomst echter alleen maar winnaars. “De specialisten van het Flevoziekenhuis bieden in samenwerking met de specialisten van de MC Groep en de huisartsen in Lelystad de beste eerste en tweedelijns zorg voor nierpatiënten.” Dialysepatiënten uit Lelystad en omstreken kunnen straks dichtbij huis terecht voor hun behandeling. Nu moeten zij nog twee tot drie keer per week reizen naar ziekenhuizen buiten Lelystad omdat het plaatselijke ziekenhuis niet dialyseert.

Flevoziekenhuis en MC Lelystad

Het nieuwe dialysecentrum biedt alle vormen van nierfunctievervangende behandelingen. Het centrum krijgt 10 dialyseplaatsen. Hier kunnen per dag rond de 40 patiënten gebruik van maken. Daarnaast krijgt het centrum een volwaardige polikliniek nefrologie en predialyse. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Definitief akkoord over sociaal plan MC Groep

MC Groep ontslaat zeventig medewerkers en vier specialisten

Moordende concurrentie in de polder

MC Groep en St. Jansdal vormen BV in Dronten

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.