Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Flinke groei Philips Healthcare

Het nettoresultaat van 167 miljoen euro afgelopen kwartaal voor Philips is voor een groot deel te danken aan de sector Healthcare van het technologieconcern. Dat meldt vakblad Medisch Contact. De Healthcare-tak van Philips groeide het afgelopen kwartaal met zeven procent en is daarmee het best presterende onderdeel.
Flinke groei Philips Healthcare

De Healthcare-divisie bracht 2,4 miljard euro op, een groei van 7 procent ten opzichte van de omzetcijfers van hetzelfde kwartaal vorig jaar, aldus Medisch Contact. De divisie is goed voor ruim 40 procent van de totale omzet van Philips. De ebita-winst (voor betaling van rentekosten, belasting en afschrijvingen) steeg van 267 miljoen tot 333 miljoen euro. Ook wist de divisie betere marges te maken. De ebita-marge steeg van 13,3 procent tot 13,8 procent.

Frans van Houten

Volgens topman Frans van Houten droegen alle bedrijfsonderdelen bij aan de omzetgroei van de divisie Healthcare. Het onderdeel Patiëntenzorg en Klinische Informatica presteerde het beste, met dubbelcijferige groei. In april promoveerde Philips de directeur van dit bedrijfsonderdeel, Deborah DiSanzo, tot topvrouw van de hele divisie.

Verlies

Vorig jaar boekte het bedrijf nog een verlies van 1,3 miljard euro in de vergelijkbare periode vorig jaar vanwege grote, eenmalige afschrijvingen op tegenvallende bedrijfsonderdelen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Meer nieuws:

Canisius Wilhelmina sluit ‘omvangrijke’ deal met Philips

Philips sluit megadeal met Turks ziekenhuis

Philips, UMC Utrecht en universitetien bundelen krachten

Philips en Nuance zetten in op spraakherkenning zorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.