Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

FNV naar inspectie om slechte zorg Ariëns Zorgpalet

Abvakabo FNV heeft bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een klacht ingediend over Ariëns Zorgpalet.

De Enschedese ouderenzorgorganisatie heeft in een reorganisatie honderd mensen ontslagen. Dit leidt tot een “onhoudbare situatie”, schrijft Jan Kramer van Abvakabo FNV aan de inspectie. Onder meer is er onvoldoende toezicht in huiskamers, kunnen bewoners weken niet douchen en bemannen leerlingen langdurig een hele afdeling. Kramer, gesteund door de andere vakbonden, vraagt de inspectie om onderzoek.

Knelpunten

Bestuurder Edo Gramsbergen zegt de “knelpunten” te erkennen. De uitstroom van medewerkers is sneller gegaan dan gedacht. “Op een paar verpleeglocaties en in de zorg thuis zijn daardoor gaten gevallen in een tempo dat ons heeft verrast.” De organisatie looft nu bonussen uit voor nieuwe lager gekwalificeerde verzorgenden, die de ontslagen duurdere medewerkers moeten vervangen. “Alles is erop gericht om voor de vakantie weer op sterkte te zijn.” Zonder reorganisatie zou Ariëns Zorgpalet 2,5 miljoen euro verlies lijden in 2008, zegt Gramsbergen. De inspectie kan nog niet inhoudelijk reageren. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Ontslagen AriënsZorgpalet door zzp-financiering

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.