Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

FNV spant rechtszaak aan tegen STMR en Tzorg

Vakbond FNV spant een rechtszaak aan tegen zorgorganisaties STMR en Tzorg over betere arbeidsvoorwaarden voor de (ex-)werknemers. De zaak dient naar verwachting binnen enkele weken, aldus De Gelderlander.
RechterThinkstockPhotos400.jpg
Foto: ThinstockPhotos

STMR stopte begin vorig jaar met thuiszorg in regio Rivierenland. De medewerkers konden overstappen naar de landelijke thuiszorgorganisatie Tzorg. De arbeidsvoorwaarden zijn bij Tzorg alleen minder gunstig, stelt FNV-bestuurder Wim van der Hoorn in De Gelderlander.

‘Van de 150 werknemers van STMR zijn 130 overgenomen door Tzorg. Dat is een 1-op-1-overgang. Dan horen de arbeidsvoorwaarden hetzelfde te zijn’, zegt Van der Hoorn stellig. Hij stelt dat Tzorg ‘de arbeidsvoorwaarden van medewerkers wil afbreken en het met de naleving van de cao niet zo nauw neemt.’

Bezuinigingen
Het is volgens de bestuurder niet alleen de werkgever die de thuiszorg in gevaar brengt, vindt hij. ‘De gemeenten leggen een bezuiniging op van 40 procent. Dat, terwijl begin december een akkoord is gesloten met het kabinet, waardoor er veel meer geld naar de gemeenten gaat. Ze hoeven nu misschien maar 20 procent te bezuinigen. Maar dat doen ze niet.’

Bijeenkomsten
Om cliënten en medewerkers tot actie op te roepen, hebben werknemers en FNV-leden de actiegroep ‘Wij zijn de Thuiszorg Rivierenland-FNV’ opgericht. De groep houdt verschillende bijeenkomsten. (De Gelderlander)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.