Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Focus Cura start de Woonwachter

Annelies Vermeulen
Focus Cura start volgend jaar het concept de Woonwachter. Een alarmeringsapparaat met sensoren signaleert een calamiteit en geeft die informatie door aan een gespecialiseerde callcenter. Deze schakelt hulp in via 112 en roept tegelijkertijd via een sms-wijkalert woonwachters op.
Focus Cura start de Woonwachter

Woonwachters zijn door brandweer, zorg en politie opgeleide vrijwilligers die in de buurt wonen en snel eerste hulp kunnen verlenen. Denk hierbij aan hulp voor iemand die ten val is gekomen of bij een inbraak. Woonwachters kunnen vrijwilligers en mantelzorgers ondersteunen en de sociale samenhang in de wijk bevorderen. Bovendien kunnen ze de maatschappelijke participatie van mensen met een beperking stimuleren.

Ontwikkeling

De Woonwachter is ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR), veiligheidsregio Haaglanden. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

De helft van de zorg doet geen brandoefening

Inspecties controleren zorginstellingen op brandveiligheid

Groot brandveiligheidsonderzoek in de ggz

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.