Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Fors nieuw banenverlies bij GGZ WNB

GGZ WNB is genoodzaakt om de komende maanden 25 tot 35 fte boventallig te verklaren. Sinds 2013 zit de instelling in een traject van ‘duurzame krimp’. Dit jaar moet 6,3 miljoen euro worden bezuinigd voor een gezonde exploitatie. ‘Door de verschillende taakstellingen van overheidswegen is de krimp nu in een stroomversnelling terecht gekomen.’
IStock
Premium

‘Met de begroting voor 2016

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Taakherschikking van de psychiater naar de huisarts en de poh lijkt goedkoop, maar het is pappen en nathouden en vooral bezuinigen. De cliënt is snel op ongeschikte, nietwerkende medicatie. Het aantal plekken beschermd wonen en doorstroomplekken voor cliënten komt nu op het gemeentelijk budget te drukken ipv op dat van de zorgverzekeraar. Het is langdurige zorg, dure trajecten, de gemeenten moeten bezuinigen op de Wmo en sociale huurwoningen zijn er nauwelijks extra gekomen om de beddenreductie te rechtvaardigen. Logeren bij familie/ bekenden onmogelijk door de kostendelersnorm. Deze clienten zijn niet mondig noch goed georganiseerd. De psychiaters overbelast, veel onvervulde vacatures. Om depri van te worden:)

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.