Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Fotoreportage: Zorgmanager van het Jaar 2012

Mark van Dorresteijn
Een fotoreportage van het congres Zorgmanager van het Jaar op 12 april 2012 in het Koetshuis van de Nyenrode Business Universiteit.
Fotoreportage: Zorgmanager van het Jaar 2012

Rob Dillmann is op 12 april gekozen tot Zorgmanager van het Jaar 2012. De andere twee genomineerden waren Linda Bijl en Andrea van der Meer.
Kim van Leeuwen ontving de prijs voor Talent van het Jaar 2012. De andere twee talenten waren Marijke Doevendans en Ingrid Geerts.
Bekijk ook de complete beschrijvingen van de genomineerden.

Jury

Juryvoorzitter Martin van Rijn, bestuursvoorzitter PGGM; Wilma van der Scheer, zakelijk directeur Erasmus CMDz en Lidy Hartemink, bestuurder Zorgcombinatie Noorderboog en Zorgmanager van het Jaar 2002.

Uitgebreide fotoreportage

Hieronder een kleine selectie van de gemaakte foto’s. Een uitgebreide fotoreportage kunt u vinden op de Facebookpagina van Zorgvisie.

7 REACTIES

  1. @ Hans. Dat is natuurlijk enorme onzin. Nederlandse zorgbestuurders lopen niet weg naar een andere sector of land. Hun kennis is sectorspecifiek en weinig functioneel bij Akzo oid. Ook kan ik mij niet voorstellen dat een Nederlandse bestuurder in een ander land en cultuur veel kan bereiken. De salarissen liggen in die landen ook nog eens veel lager dan in Nederland. Nee, dit argument wil ik nooit meer horen totdat er empirisch bewijs is dat een wezenlijk deel blijkt weg te lopen.

  2. Lees alle reacties
  3. Het argument om top salarissen te betalen is dat het bestuurlijke talent anders wegloopt naar een andere sector (of land). In een tijd waarin we van ziekenhuizen verwachtten dat zij financieel hun eigen broek op houden, is het van levensbelang om goede bestuurders te hebben. Deze bestuurder laat blijkbaar zien zijn belofte na te komen. Hopelijk is de prijs geen geldbedrag..

  4. Wat moeten we met die prijs “Zorgmanager van het jaar” en de bijbehorende jury van Zorgvisie??? Topsalarissen en graaicultuur zijn een voorwaarde om voor de prijs in aanmerking te komen! Laat Zorgvisie zich eens bezinnen op de voorwaarden voor toekenning van deze prijs. Ook de samenstelling van de jury zou moeten worden geactualiseerd met meer principiele mensen. Zoniet dan is de prijs voor 2013 nu al gedevalueerd en een vrijbrief om door te gaan met deze graaicultuur aan de top van zorginstellingen.

  5. Die jury leeft in een andere wereld. Terwijl de gemiddelde patiënt de grootste moeite heeft om de eigen bijdragen in de GGZ en VVT te betalen en vaak noodzakelijke zorg niet meer kan betalen, kiest de jury een manager die de maximale inkomensnorm aan zijn laars lapt en in een moderne vorm van een rooftocht de zorgkas leeggraait.

  6. Die jury leeft in een andere wereld. Terwijl de gemiddelde patiënt de grootste moeite heeft om de eigen bijdragen in de GGZ en VVT te betalen en vaak noodzakelijke zorg niet meer kan betalen, kiest de jury een manager die de maximale inkomensnorm aan zijn laars lapt en in een moderne vorm van een rooftocht de zorgkas leeggraait.

  7. Klopt het nu dat de winnaar ongeveer een ton boven de norm verdient en daarmee heel veel middelen op oneigenlijke wijze aan de zorg onttrekt? Hoeveel middelen? Nou veel meer dan een ton omdat de gehele salarisstructuur in de organisatie mede afhankelijk is van het inkomen van de bestuurder. Als de geruchten kloppen, dan is deze prijs twijfelachtig.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.