Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

VIDEO ‘De titel Zorgmanager van het Jaar heeft ons veel opgeleverd’

Wie Zorgmanager van het Jaar 2019 wordt, is nog een vraag. Kandidaten kunnen de komende maanden worden voorgedragen door medewerkers van zorgorganisaties of de kandidaten melden zichzelf aan. Zorgvisie heeft gesproken met vier winnaars van de afgelopen jaren. Deze titelhouders blikken terug op het winnen van de prijs en wat de prijs voor hen en de organisatie heeft betekend.

De afgelopen winnaars

De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een eindverantwoordelijke manager in de zorg die een bijzondere prestatie heeft geleverd. In 2018 is de prijs gegaan naar Gertrude van den Brink, bestuursvoorzitter van Middin uit Rijswijk. Zij ontving de prijs vanwege haar besliste stijl van leidinggeven en voor haar inzet voor landelijke programma’s voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

De afgelopen jaren is de prijs gewonnen door zorgmanagers uit verschillende sectoren. De voorganger van Gertrude van den Brink was Ernst Kuipers, de bestuursvoorzitter van Erasmus MC. Hij werd verkozen tot Zorgmanager van het Jaar 2017. Andere winnaars zijn Bertine Lahuis (2016), destijds bestuursvoorzitter van ggz-instelling Karakter, en Anja Schouten (2015), toenmalig bestuursvoorzitter van Zorgbalans. Bertine Lahuis is momenteel lid van de raad van bestuur van het Radboudumc, Anja Schouten is politiechef Noord-Holland.

Aanmelden kandidaten

Een voorwaarde om mee te kunnen doen, is dat de bestuurder werkzaam is bij een organisatie die ‘het huis op orde heeft’, dat wil zeggen: een goede reputatie en een gezonde financiële basis.

De inschrijvingsprocedure staat open tot 31 december 2018. Uiterlijk op die datum moeten de stukken binnen zijn die bij de inschrijving horen. Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.