Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VIDEO Bertine Lahuis: ‘De prijs voelde als een enorme erkenning en steun’

Redacteur Zorgvisie
Bertine Lahuis, lid van de raad van bestuur van het Radboudumc, werd in 2016 verkozen tot Zorgmanager van het Jaar. Op dat moment was zij voorzitter van de raad van bestuur van Karakter, het expertise centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie. 'De prijs heeft gevoeld als een enorme kennis en steun in de rug', aldus Lahuis.

Aanmelden

Wie wordt de nieuwe Zorgmanager van het Jaar? Kandidaten kunnen de komende maanden worden voorgedragen door medewerkers van zorgorganisaties of de kandidaten melden zichzelf aan. Bertine Lahuis werd in 2016 gekozen tot Zorgmanager van het Jaar. Om in aanmerking te komen voor de prijs worden managers vaak aangemeld door hun eigen organisatie. Maar kandidaten melden zich ook zelf aan. Een voorwaarde om mee te kunnen doen, is dat de bestuurder werkzaam is bij een organisatie die het huis op orde heeft, dat wil zeggen een gezonde financiële basis en een goede reputatie. De aanmelding staat open van 1 september tot en met 31 december. Om een zorgmanager voor te dragen voor de verkiezing, dient men het formulier in te vullen via https://www.zorgvisie.nl/aanmelden-zorgmanager-van-het-jaar/. In het formulier dient gemotiveerd te worden waarom de bewuste manager wordt voorgedragen. Na aanmelding wordt de voorgedragen manager uitgenodigd voor deelname. Uit de kandidaten worden drie genomineerden gekozen door een selectiecommissie die de voorselectie doet.

Zorgmanager van het Jaar is een prijs die wordt uitgereikt aan de zorgmanager die de meeste indruk maakt door een bijzondere prestatie. De prijs is bestemd voor bestuurders die eindverantwoordelijk zijn. De organisatie van de prijs is in handen van Zorgvisie. In 1997 is de prijs voor de eerste keer uitgereikt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.