Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Franciscus en Lievensberg ziekenhuis melden fusie

Redacteur Zorg+Welzijn
Het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal en het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom hebben bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gemeld dat zij willen fuseren.
Franciscus en Lievensberg ziekenhuis melden fusie
Foto: Stockxchge

De beide ziekenhuizen willen ‘een breed aanbod van kwalitatief goede medisch specialistische zorg handhaven, dicht bij huis en efficiënt’. De raden van bestuur van het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal en het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom hebben besloten de voorgenomen fusie te melden bij de NMa. De beide raden van toezicht hebben deze maand het besluit goedgekeurd.

Adviseren

De ziekenhuizen maakten in de zomer van 2012 bekend te willen gaan fuseren. Vervolgens volgde een uitgebreide ronde van advisering door interne (cliëntenraad, ondernemingsraad, medische staf en verpleegkundige adviesraad) en externe adviesorganen. Het resultaat was volgens de besturen: ‘Overwegend positief’.

1 REACTIE

  1. Een goed voornemen in het Brabantse. Zelf 41 jaar in de Zorg in West-Brabant werkzaam geweest , maar persoonlijk ben ik altijd een groot voorstander van een bredere fusie met name alle ziekenhuizen in West-Brabant en Zeeland. Het is een gebied met relatief weinig bewoners . Daarnaast kun je prima samen gaan werken met Rijnmond en Antwerpen. De Lijn Rijn – Schelde. Een overweging waard voor de Raden van Toezicht.