Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Franciscus opent familiekamer bij Intensive Care

Een ruimte in het Sint Franciscus Gasthuis is omgebouwd tot familiekamer. Met een plafond van LED-panelen lijkt het of er een dakraam in de ruimte zit.
Franciscus opent familiekamer bij Intensive Care

Het team van de Intensive Care (IC) in het Sint Franciscus Gasthuis merkte dat familieleden van patiënten op de IC behoefte hebben aan een plek om zich terug te kunnen trekken voor een moment van rust of bezinning of voor een gesprek met elkaar. Daarom heeft het IC-team het Franciscus Vriendenfonds gevraagd om het geld bij elkaar te krijgen om zo’n prettige ruimte te creëren.

Vriendenfonds
Het Franciscus Vriendenfonds heeft het streefbedrag van 17.500 euro voor de familiekamer helemaal binnen gehaald. De meest bijzonder schenking was volgens het Vriendenfons het plafond met een afbeelding van wolken. Deze donatie komt van het bedrijf Lumick. Zij produceren en leveren LED-panelen, die de ruimte een bijzondere sfeer geven. Het is bekend dat licht van grote invloed is, zowel op de mentale als op de fysieke gezondheid. De schenking is mogelijk gemaakt door een betrokkene bij Lumick, die hoorde over het project ‘IC Familiekamer’ en zelf graag iets terug wilde doen voor de goede zorgen van het team van de IC.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.