Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Frank de Reij nieuwe voorzitter Meander MC

Mark van Dorresteijn
Frank de Reij is per 1 november 2012 benoemd tot de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Meander Medisch Centrum. Hij volgt hiermee Jan Kleijne op, die per 1 november met pensioen gaat.
Frank de Reij nieuwe voorzitter Meander MC

De Reij is momenteel nog verantwoordelijk voor alle inkoopactiviteiten van Air France KLM. Ook heeft hij de grondoperatie van KLM wereldwijd aangestuurd. Hij is bekend met de ziekenhuiswereld vanuit zijn voormalige nevenfunctie als lid raad van toezicht van Tergooiziekenhuizen.

Ervaring

De nieuwe bestuurder heeft brede ervaring in het bedrijfsleven. Hij maakt nu een bewuste overstap naar de zorg. ‘In de zorg gaat het om mensen’, aldus Frank de Reij. ‘Die moeten erop kunnen vertrouwen dat hun veiligheid voorop staat. Of het nu patiënten, bezoekers of medewerkers zijn. Goede zorg is niet alleen veilig, maar ook deskundig en klantvriendelijk. Ik wil dan ook de hoge kwaliteit van medisch handelen en de hoge mate van patiënttevredenheid behouden en waar mogelijk verbeteren.’

Koploper in Nederland

De nieuwe topman ziet de nieuwbouw van Meander als kans om de ambities als topklinisch ziekenhuis waar te maken. ‘Ik wil me inzetten voor een goede financiële exploitatie, om deze ambities waar te maken en continuïteit op langere termijn te bieden. Mijn doel is om koploper in Nederland te worden op het gebied van duurzaamheid, innovatie en nieuwe informatietechnologie. Daardoor kunnen we een betere kwaliteit van dienstverlening bieden tegen lagere kosten.’

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Meander MC )

2 REACTIES

 1. Beste Dick,
  Volgens mij mis je een deel van het artikel;
  * ‘In de zorg gaat het om mensen’
  *een betere kwaliteit van dienstverlening
  De dienstverlening van een ziekenhuis is toch zorgen voor patiënten?
  Ik denk dat het bijzonder goed is dat er een verzakelijking komt van de sector.
  Hierbij zal dus mede goed gekeken moeten worden naar kosten.
  Juist hierdoor kunnen we topzorg blijven leveren, niet alleen nu maar ook in de toekomst.

 2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.