Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Frauderende directrice Ansa blijft langer vast

Mark van Dorresteijn
De 49-jarige directrice van de Lelystadse zorgorganisatie Ansa blijft voorlopig vastzitten. Dat bepaalde de rechtbank in Lelystad donderdag tijdens een zogeheten pro-formazitting. De vrouw wordt verdacht van fraude met zorgsubsidies en valsheid in geschrifte.
Frauderende directrice Ansa blijft langer vast

De vrouw stond aan het hoofd van een zorginstelling voor onder meer begeleid wonen. In november vorig jaar werd ze gearresteerd. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt haar ervan dat ze haar cliënten oplichtte en hun persoonsgebonden budget (pgb) in eigen zak stak. De slachtoffers zouden zelf zo weinig van hun geld hebben teruggezien, dat ze aangewezen waren op de voedselbank.

Beschuldigingen

De vrouw erkende dat ze schuldig is aan valsheid in geschrifte, maar deed dit naar eigen zeggen om de winstcijfers te drukken. Haar cliënten zouden hier niet de dupe van zijn geweest. Beschuldigingen dat ze zelfs etenswaren uit de voedselpakketten van de slachtoffers voor eigen gebruik mee naar huis nam, werden door haar advocaat bestempeld als totale onzin.

Hartverscheurende verklaringen

Volgens de raadsman is slechts de Belastingdienst slechter geworden van de daden van de vrouw, maar is er verder geen sprake van oplichting. Hij vroeg zich bovendien af in hoeverre de slachtoffers in staat waren om zelf te beoordelen of ze waren opgelicht. De officier van justitie zag wel genoeg bewijs en sprak van hartverscheurende verklaringen van de slachtoffers.

Wanneer de inhoudelijk behandeling van de zaak plaatsvindt, is nog niet bekend. (ANP)

Lees ook:

Strengere aanpak verzekeringsfraude

Aanhoudingen grootscheepse pgb-fraude

Zorgdirecteur verdacht van fraude

Voordeel voor abonnees

Zorgvisie Exclusief is nieuw en biedt abonnees van Zorgvisie extra’s en voordeel. Van korting op boeken en congressen tot gratis extra vakinformatie bijgesloten bij het vakblad. Kijk regelmatig op zorgvisie.nl/exclusief voor het laatste abonneevoordeel.

6 REACTIES

  1. Simons-Pope en Jack Simons hebben nu twee huurcontracten voor in totaal vier kamers in een Gemeentelijk monument aan de Amstelveenseweg te Amsterdam met uitzicht op het Vondelpark, en een slaapkamer op de IV etage voor Sammy en Jack, voor hun zoon Sebastiaan en hun dochter Savannah, maar ook voor zichzelf als ze straks op straat staan. De huurcontracten zijn onder bedreiging tot stand gekomen, en nu betalen ze vanaf 30 april 2013 geen huur, noch servicekosten. Er worden allerlei redenen aangedragen om te verrekenen, zoals bijvoorbeeld ‘bewoonbaar maken’ oftewel vloerbedekking en verven. Als alle huurders dat zouden mogen en/of doen bij hun huisbaas. Simons houdt er eigen wetten op na. Ik heb een deurwaarder ingeschakeld, een voorbode voor de kantonrechter om ontbinding te vragen, en ook heb ik 3 zaken bij de Huurcommissie aangemeld.
    Inderdaad zoals van Loon al schreef: ‘gewin alleen voor eigen gezin.’
    E.T.J.M. Klaver, Amsterdam

  2. Lees alle reacties
  3. Zeker wel een goede maatsch.werker!! Alle mensen die negatief reageren zijn dit ex bewoners?? mensen die door mw. Simons zijn geholpen aan onderdak?? het is potverdrie ook nooit goed!! ik ken de instelling en degenen die aanklacht hebben ingediend….waren dit ook niet mensen die bij psychiaters lopen?? stank voor dank! en dat men vrij snel een plekje kon krijgen omdat men zonder huis zat lees ik nergens!! ik word boos als ik dit allemaal lees!!!

  4. Waarom wordt er toch telkens gesproken van Ansa als een zorginstellng? Het was niets anders dan een doodgewoon kamerverhuur bedrijf met enorme huurprijzen, maar daarvoor ontving je dan wel een ruime kamer van ca. 2,5 x 3 mtr., je post werd gratis voor je opengemaakt, gelezen en soms zelfs doorgegeven en dat alles voor nog net geen € 500,= per maand. Eigenlijk begrijp ik niet wat iedereen zit te klagen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.