Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Fraudezaak U en Zo verder ondanks vormfouten

Politie en officier van justitie hebben bij een onderzoek naar mogelijke fraude bij Rotterdamse thuiszorginstelling U en Zo Thuiszorg onvoldoende rekening gehouden met de gevoeligheden rondom medische gegevens. Daardoor zijn sommige onderzoeksgegevens mogelijk niet op de juiste manier verkregen. Toch wil het Openbaar Ministerie (OM) met nieuwe officieren van justitie de zaak doorzetten.
Fraudezaak U en Zo verder ondanks vormfouten

Het OM liet vrijdag weten dat het op 8 oktober de kwestie eerst aan de rechtbank wil voorleggen om te kijken of ‘vormverzuimen’ zijn begaan die verdere vervolging verhinderen. In dat geval hoeven tientallen getuigen niet te worden gehoord.

UenZo Thuiszorg

De zaak, waarvoor het onderzoek in 2007 begon, richt zich op onder meer U en Zo Thuiszorg en vier betrokken bestuurders. In maart 2008 werden ze aangehouden wegens fraude met persoonsgebonden budgetten en zorg in natura, die via de AWBZ werden uitgekeerd. Met name mensen die de Nederlandse taal onvoldoende machtig waren, kregen mogelijk niet de zorg waar ze recht op hadden en het verschil zou in de zakken van verdachten zijn verdwenen.

Vorderingen

De gedane vorderingen hadden misschien beter via de rechter-commissaris kunnen lopen omdat medisch gevoelige gegevens meekwamen of mee zouden komen, lichtte een woordvoerster van het OM toe. (ANP)

Lees meer:

OM legt beslag op Marokkaanse rekeningen U en Zo

U en Zo bestuurders opnieuw langer vast

Thuiszorg U en Zo bijna failliet

Bestuurders U en Zo maand langer vast

1 REACTIE

  1. De zaak is al gestart in 2008!
    Kan ook wel gestopt worden omdat de vervolging veel te lang heeft geduurd. Wel samenwonende bejaarde weduwe en weduwnaar achtervolgen met ’tandenborstels tellen’ en de grote zaken laten versloffen. Dat heet ‘beleid’. Het gaat om Marokkanen, blijkbaar heeft de PVV na aanvankelijk lawaai het ook laten afweten met volgen van deze miljoenenfraude. Lijkt mij goed dat er ook met justitie kwaliteitscontracten worden afgelsoten of zoiets: tempo of anders korting op het inkomen!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.