Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fred Schrander en Willy Belshof vormen bestuur TMZ

Mark van Dorresteijn
Fred Schrander en Willy Belshof zijn per 1 oktober 2014 benoemd tot raad van bestuur van TriviumMeulenbeltZorg (TMZ). Schrander neemt daarbij de rol van voorzitter op zich.
Fred Schrander (links)
Fred Schrander (links)

Schrander heeft sinds december 2013 de rol van bestuurder ad interim van TMZ vervuld en Belshof was tot 1 oktober lid van het managementteam van de organisatie.

Draagvlak

De keuze voor de raad van bestuur is tot stand gekomen op basis van zorgvuldige overwegingen en consultering van de medezeggenschaps- en adviesorganen van de organisatie. ‘Er is advies uitgebracht door de Cliëntenraad, de Ondernemingsraad, de Verpleegkundige en Verzorgende Adviesraad en de Medische Adviesraad en er is gesproken met het managementteam’, vertelt Gert van Dijk, voorzitter van de raad van toezicht van TMZ. ‘Dit intensieve traject heeft ons de bevestiging gegeven dat er breed draagvlak is voor deze invulling van de raad van bestuur. Het zorgt voor continuïteit in deze periode van transities en stelselwijzigingen. Dit is van groot belang bij het varen van een heldere koers waarbij het welzijn van cliënten en medewerkers centraal staat.’

Convenant

In samenhang met de benoeming is een convenant tot stand gekomen dat dinsdag 30 september is ondertekend door vertegenwoordigers van de medezeggenschaps- en adviesorganen van de organisatie. In het ondertekende convenant verzoekt de raad van toezicht de raad van bestuur om in de komende periode het coöperatieve bedrijfsmodel – gericht op verbinding met de omgeving – verder te ontwikkelen en operationeel te maken. Het convenant is ondertekend door de raad van bestuur, de raad van toezicht, het managementteam en de medezeggenschaps- en adviesorganen die bij het traject betrokken zijn geweest.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

 

 

 

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.