Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Freek Korver in bestuur Laurentius Ziekenhuis

Mark van Dorresteijn
Freek Korver wordt per 1 januari waarnemend bestuurder van het Laurentius Ziekenhuis, voor de periode van maximaal een half jaar.
Freek Korver in bestuur Laurentius Ziekenhuis
Foto: Freek Korver

Eerder is bekend geworden dat voorzitter raad van bestuur Jack Thiadens per 1 januari 2015 zal aantreden als nieuwe bestuursvoorzitter van de Antonius Zorggroep te Sneek-Emmeloord. Tegelijkertijd is ook bekend gemaakt dat bestuurslid Rob Schipper zijn aflopend contract per 1 januari 2015 niet langer zal verlengen.

Korver

De raad van toezicht van het Laurentius Ziekenhuis geeft aan ervan overtuigd te zijn met Korver een deskundig en ervaren waarnemer voor de interim-periode aangesteld te hebben. Korver is momenteel lid raad van bestuur bij Zorgpartners Friesland & directievoorzitter Ziekenhuis Tjongerschans en beschikt over ruime bestuurlijke ervaring in de ziekenhuiszorg. Zijn specifieke expertise op het gebied van kwaliteit & veiligheid, ict en innovatie, bouw en financiën maakt hem op dit moment de meest geschikte kandidaat om het Laurentius tijdens de interim-periode te besturen.

Toezicht

Ger Wagemans, voorzitter toezicht: ‘Het Laurentius ziekenhuis staat er momenteel gezond voor. Wij zijn ervan overtuigd dat Korver in de voetstappen van de vertrekkende raad van bestuur zal doorwerken en met name tijdens de interim-periode zorgdraagt voor een stabiele organisatie.’

 

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.