Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fries verzorgingshuis op Sinterklaasavond in de kou

Mark van Dorresteijn
Verzorgingshuis Servotel in het Friese Drachten heeft op Sinterklaasavond uren zonder stroom gezeten. Dat meldt een woordvoerster van de politie Friesland. Om half vijf zondagmiddag viel de stroom uit, toen de apparatuur van een van de liften doorbrandde.
Fries verzorgingshuis op Sinterklaasavond in de kou

De hulpdiensten kwamen pas om half negen achter de storing. Dat gebeurde doordat een inwoonster haar heup brak. De vrouw struikelde volgens de politie, omdat ze niets kon zien in het donker. Een ambulance heeft haar naar het ziekenhuis gebracht.

Dekens

De brandweer bracht 170 dekens tegen de koude. De politie weet niet waarom het tehuis niet eerder aan de bel trok. “Misschien wilden ze het eerst zelf proberen op te lossen”, aldus de woordvoerster. De honderd inwoners van het tehuis zaten tot elf uur zondagavond zonder licht en verwarming. Pas toen kon een noodaggregaat in werking worden gesteld. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.