Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Frion en RIBW GO lanceren mijnplanmaken.nl

Cliënten van Frion en RIBW Groep Overijssel hebben deze week de website www.mijnplanmaken.nl gelanceerd. De website helpt hen bij het keuzeproces over hun begeleiding. Frion is gespecialiseerd in begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking. RIBW Groep Overijssel begeleidt mensen met een ggz-achtergrond. De website is door NoXqs ontwikkeld.
IStock

Cliënten en medewerkers van beide organisaties waren van begin tot eind betrokken bij het maken van de website. ‘Een digitale manier die ervoor zorgt dat ik zelf kan kiezen hoe ik mijn begeleiding inzet,’ vertelt een van hen. Daarmee wordt de digitale wereld bereikbaar voor een grotere groep mensen.

Bestuurders
De bestuurders van Frion en RIBW GO, Annamiek van Dalen en Ina Huesken, zijn blij met dit bijzondere digitale hulpmiddel. Annamiek van Dalen: ‘Hoewel, zo bijzonder is het niet dat cliënten en begeleiders dit samen gemaakt hebben. Zo doen we dat altijd.’

RIBW
Van Dalen geeft mede namens haar collega-bestuurder van RIBW GO aan hoe belangrijk het is dat cliënten ‘baas over hun arrangement’ zijn. ‘Al sinds een tijdje werken we met zogeheten arrangementen. Een arrangement is persoonlijk en dus maatwerk voor elke cliënt. De website geeft inzicht in wat er allemaal mogelijk is om met begeleiding te werken aan je doelen.’ De website laat bovendien zien wat begeleiding kost. Zo kunnen cliënt en begeleider, afhankelijk van de vraag en doelen, kijken wat de beste combinatie is van onder meer individuele begeleiding in een gesprek of via beeldbellen, leren in een groep, begeleiding van een ervaringsdeskundige of deelnemen aan activiteiten in de wijk of activiteiten die door cliënten georganiseerd worden.

Cliënten
Mijnplanmaken.nl zorgt er niet alleen voor dat cliënten van RIBW GO en Frion zelf kunnen kiezen en de regie hebben over hun begeleiding. Het zorgt er ook voor dat moeilijke onderwerpen makkelijker bespreekbaar worden voor cliënten van RIBW GO en Frion en dat medewerkers meer tijd hebben voor het gesprek met cliënten.

Dossier E-health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda.
Lees meer>>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.