Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Fusie Emergis en Parnassia Bavo Groep van de baan

Mark van Dorresteijn
Zorgorganisaties Emergis en Parnassia Bavo Groep (PBG) hebben besloten de fusie af te blazen. De redenen hiervoor zijn negatieve adviezen en een beperkt draagvlak onder medewerkers en cliënten van Emergis.
Fusie Emergis en Parnassia Bavo Groep van de baan

De organisaties brachten eind december hun fusievoornemen naar buiten. De fusie had als doel een breder en completer aanbod te genereren voor patiënten. Gezien de bezuinigingen in de ggz was dit hard nodig, vonden de bestuursleden. Zij wilden tot slot ook inzetten op verbetering van kwaliteit en kostendaling. Van personele consequenties zou geen sprake zijn.

Weinig draagvlak

Na gesprekken met ondernemingsraden en cliëntenraden, komen de bestuurders tot de conclusie dat er zo weinig draagvlak is onder personeel en cliënten van Emergis, dat de fusie niet langer een reële optie is. Wel gaan de organisaties kijken in hoeverre zij, indien mogelijk en wenselijk, samen kunnen werken op onderdelen.

(Zorgvisie / ICTzorg – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Stock.XCHNG)

Lees ook:

Emergis en Parnassia Bavo Groep willen fuseren

NMa: ‘Overname Emergis door Parnassia vereist vergunning’

Schenk: ‘Fusieplan Emergis onvoldoende onderbouwd’

1 REACTIE

  1. Uiteraard. Alleen het nieuwe briefpapier is dat al niet waard. In deze tijd zou ik eerst maar eens zorgen dat de Staatssecretaris die besluiten terugdraait inzake PGB van mensen en verder gaan zorgen dat behandeling ook behandeling is in plaats van alleen op papier…Tot zover. En o ja, topsalarissen weg scheelt ook.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.