Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Fusie Noord-Hollandse ggz-organisaties

De ggz-organisaties Noord-Holland-Noord en Westfriesland willen per 1 januari 2009 fuseren. Het wachten is nu nog op goedkeuring door de NMa (Nederlandse Mededingingsautoriteit).

De fusie moet leiden tot betere zorg. “Vooral vanuit de vraag van de cliënten is het van groot belang om de inhoud van de zorg op peil te houden en te verbeteren”, zegt bestuurder Jan Langeveld van GGZ Westfriesland. “Daarnaast willen we een betere efficiency door schaalvergroting. In deze tijd van bezuiniging op bezuiniging, is dat een ontwikkeling die we willen pareren.”

Bovenregionaal zorgaanbod

De beide ggz-organisaties willen zich gaan richten op een bovenregionaal zorgaanbod voor mensen met een autistische stoornis en mensen met een eetstoornis. “We waren hier zelfstandig allebei te klein voor, maar gezamenlijk kunnen we deze functie verzorgen en verder ontwikkelen”, vertelt Langeveld. “Daarnaast hebben we vanuit de historie allebei de langdurige chronische psychiatrie in ons portfolio. Dat willen we zeker overeind houden.”

Concurrentie in zorg

De fusie veroorzaakt geen ontslagen. “Op grond van de bezuinigingen zullen we wel in personeel terug moeten, maar dat staat los van de fusie. Het is eerder zo dat we meer mensen binnen boord kunnen houden door gezamenlijk nieuwe activiteiten te ontwikkelen.” Eerder werd een intentie tot fusie tussen GGZ Noord-Holland-Noord en GGZ Dijk en Duin gedwarsboomd door de NMa. Langeveld heeft goede hoop dat het in dit geval wel gaat lukken. “Er is meer concurrentie ontstaan, omdat nieuwe partijen tot de markt zijn toegetreden. Ik hoop dat de NMa de noodzaak ziet van de fusie en niet de patiënt de dupe laat zijn.” (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Minder zorgfusies dan verwacht

NMa gaat fusie vaker verbieden

Klink treft maatregelen ggz

Hans de Bont verlaat GGZ Noord-Holland-Noord

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.