Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gastvrijheidsprijs voor polikliniek Albert Schweitzer

De polikliniek Gynaecologie/Oncologie was in 2014 de meest gastvrije en patiëntvriendelijke afdeling van het Albert Schweitzer ziekenhuis. De drie zorgverleners Marjon Koman, Anja de Ruiter en Gré Baan kregen tijdens de nieuwjaarsreceptie van het ziekenhuis op 12 januari de jaarlijkse ‘Gastvrijheidsprijs’ van de Cliëntenraad toegekend.
Gastvrijheidsprijs voor polikliniek Albert Schweitzer

Dat is een bedrag van 5000 euro en een herinneringsbeeldje. Het geld mogen ze besteden om de gastvrijheid nog verder te verhogen. Ze gaan het gebruiken om een losbladig patiëntinformatiedossier op te zetten, een handig hulpmiddel voor de patiënt tijdens het behandeltraject.

Stimulans

Elk najaar vraagt de Cliëntenraad aan patiënten en zorgverleners om te laten weten wie binnen het ziekenhuis extra lof en stimulans verdient, omdat hij of zij de patiënt boven alles stelt. Uit de vele inzendingen dit jaar kwam onder meer de polikliniek Gynaecologie naar voren, in het bijzonder de drie genoemde dames, omdat zij uitermate begaan zijn met hun patiënten.

De jury sprak met vijf genomineerde afdelingen/artsen en koos een winnaar. Dordrechts burgemeester Brok, de juryvoorzitter: ‘Het was voor ons als jury heel duidelijk dat u goed op elkaar ingespeeld en trots bent. U wordt geprezen omdat u uw patiënten erkent in hun mens-zijn en samen met die mens voor het hoogst haalbare gaat. Gastvrije zorg is voor u een vanzelfsprekendheid. Dit is wat je bereikt wanneer je zorg biedt met hoofd, hart en ziel.’

Goede zorg

Voorzitter van de Cliëntenraad Andries van de Graaf hield de zaal voor: ‘Een ziekenhuis als zodanig kan niet gastvrij zijn. Voor gastvrijheid is een gastheer of –vrouw nodig: een persoon, een zorgverlener die de patiënt een warm, welkom gevoel geeft. Die een sfeer schept van vrijheid, waarin patiënten eigen keuzes kunnen maken. Goede zorg is namelijk een proces dat van twee kanten komt: samen kies je welke behandeling de beste voor jou is.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.