Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geen gedwongen ontslagen bij Admiraal De Ruyter Ziekenhuis

Bij de reorganisatie van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis vallen geen gedwongen ontslagen. Dat meldt het regionale dagblad PZC.
Geen gedwongen ontslagen bij Admiraal De Ruyter Ziekenhuis

Volgens het dagblad maakte bestuursvoorzitter Huybert van Eck de belofte donderdagochtend tijdens een informatiebijeenkomst voor het personeel in het ziekenhuis in Vlissingen. Een reorganisatie moet leiden tot forse bezuinigingen, maar daarvoor hoeven nu nog geen vaste medewerkers te worden ontslagen, zei Van Eck. Er komt wel een vacaturestop voor alle afdelingen en tijdelijke contracten worden niet verlengd. Het personeel moet efficiënter gaan werken en er moet meer overleg komen tussen de verschillende afdelingen.

Gebouwen verkopen

Het ziekenhuis zal een aantal gebouwen verkopen. Welke dat zijn, zei Van Eck niet. Hij benadrukte wel dat verkoop van gebouwen niet betekent dat ‘de functies eruit gehaald worden’. Enkele honderden medewerkers waren naar de informatiebijeenkomst in Vlissingen gekomen. Het personeel van de ziekenhuisvestigingen in Middelburg, Zierikzee en Goes is donderdag ook ingelicht over de bezuinigingsplannen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

ADZR zet in op miljoenenbesparing/L>

Bert Vos herbenoemd bij Admiraal De Ruyter Ziekenhuis

B en W Zierikzee: ‘Kwaliteit Admiraal De Ruyter is goed’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.