Geen werk voor laag opgeleide verzorgers

Laagopgeleide verzorgers in verpleeg- en verzorgingshuizen zijn de afgelopen jaren in groten getale ontslagen. Het lukt vrijwel niet deze mensen naar nieuwe banen in de zorg te begeleiden. Dat blijkt uit het rapport ‘Arbeid in Zorg en Welzijn, Jeugdzorg en Kinderopvang 2015’ dat dinsdag is gepubliceerd.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
IStock

De Tweede Kamer debatteert vandaag over de arbeidsmarkt in de zorgsector. In aanloop hiernaar heeft het Onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (AZW) haar jaarlijkse analyse gepubliceerd. Hieruit blijkt onder andere dat de afgelopen twee jaar ruim 55.000 mensen in de verpleging, verzorging en thuiszorg (vvt) hun baan zijn verloren. En hoewel veel aandacht uitgaat naar ontslagen thuishulpen, zijn het met name laagopgeleide verzorgers die het hardst getroffen zijn door ontslagrondes. Van de 55.000 ontslagen ging het om ongeveer 18.000 huishoudelijke hulpen en de overige 37.000 mensen zijn grotendeels mensen met de functie ‘helpende niveau 2’.

Banenplannen
Een pikante conclusie van

0
314

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.