Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geestelijke zorg Limburg gaat samenwerken

De twee grootste instellingen voor geestelijke gezondheidszorg in Limburg, de Mondriaan Zorggroep in Heerlen en GGZ Noord- en Midden-Limburg in Venray, gaan intensief samenwerken. Een fusie, waarmee een van de grootste ggz-organisaties in Nederland zou ontstaan, wordt op termijn niet uitgesloten.

Doel van de samenwerking is het aanbod van geestelijke zorg voor cliënten in de hele provincie te verbreden en de kwaliteit te verbeteren. De bestuurders van beide instellingen, waar opgeteld 3800 mensen werken, praten al maanden achter gesloten deuren over hun gezamenlijke wens ‘het beste wat ze te bieden hebben samen te brengen’. “Schaalvergroting om de marktpositie te verbeteren is daarbij het toverwoord”, aldus Toine van der Sanden, bestuursvoorzitter van GGZ Noord- en Midden-Limburg.

De ‘strategische samenwerking’ waartoe de bestuurders onlangs besloten, omvat vooral de terreinen psychiatrie en verslavingszorg. Ook bij het opleiden van medisch specialisten en psychiaters, alsmede het wetenschappelijk onderzoek worden de krachten gebundeld. Beide organisaties wisselen op dit vlak al kennis uit met enerzijds de Universiteit Maastricht en anderzijds de Katholieke Universiteit Nijmegen.

Als concreet pluspunt van de nieuwe samenwerking noemt Van der Sanden de kinder- en jeugdpsychiatrie. “Die discipline hebben wij nu nog niet in huis, maar kan via de Mondriaan-collega’s straks ook in Noord- en Midden-Limburg worden aangeboden. Samen met onze adolescenten-psychiatrie kunnen we dan een complete ‘zorglijn’ aanbieden. Dat maakt ons behalve voor cliënten ook voor de zorgverzekeraars, die contracten moeten afsluiten, een aantrekkelijkere partner.” (De Limburger)

Lees ook:

Ggz-franchise slaat vleugels uit naar Limburg

Trend: Ggz wil meer ex-patiënten in dienst

ggz

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.