Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geld over voor medicijnenstudie

Er moet meer geld beschikbaar komen voor onderzoek naar nieuwe medicijnen zegt geneesmiddelenfabrikant Schering-Plough. Uit onderzoek in opdracht van de farmaceut blijkt een aanzienlijk deel van de consumenten bereid te zijn daar voor te betalen, zo meldt het Algemeen Dagblad vandaag.

Het onderzoek vond plaats onder een panel van 531 consumenten. Ruim eenderde van de ondervraagden wil best meer dan 2 procent extra betalen voor medicijnenonderzoek. Nu gaat men er namelijk van uit dat verzekeraars niet altijd de beste medicijnen vergoeden.

3 procent

Volgens woordvoerder Bart van der Lelie van Schering-Plough kan dat de zorg een miljard euro extra opleveren. “Mensen willen best een paar tientjes extra betalen”, zegt Van der Lelie. “Al wordt er voor nieuwe geneesmiddelen maar 3 procent extra jaarpremie gereserveerd, dan is dat al voldoende om patiënten met de nieuwste medicijnen te behandelen.”

Geen verbetering

Consumenten hebben verder weinig vertrouwen in het kabinet, blijkt ook uit het onderzoek. Ruim 73 procent denkt dat de zorg in de komende kabinetsperiode niet verbetert.

Kostenposten

De grootste kostenpost voor de gezondheidszorg is volgens 30 procent van de ondervraagden de salarissen van de specialisten en de ziekenhuizen. Daarna volgen de bureaucratie (28 procent), medicijnen (26 procent) en fraude en verkeerd management. Ook heerst er onduidelijkheid over wie medicijnen nu eigenlijk ontwikkelen. Een kwart van de ondervraagden denkt dat dit wordt gedaan door universiteiten, de overheid of in het buitenland. (Algemeen Dagblad)

Lees ook:

‘Macht van de farmaceutische industrie moet ingeperkt’

Uitgaven medicijnen stijgen met 4,6 procent

Website:

Shering-Plough

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.