Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gelderse Vallei komt met informatieve menukaart

Ziekenhuis Gelderse Vallei werkt met het ‘At your request’ voedingsprogramma van Sodexo. Dat betekent dat patiënten zelf kiezen wat en wanneer ze willen eten. Sinds kort hebben ze daarvoor een nieuwe menukaart. Op deze kaart staan het belang en de keuze voor eiwitrijke producten centraal. Eiwitrijke producten zijn belangrijk bij herstel van ziekte.
Gelderse Vallei komt met informatieve menukaart
Foto: Wim van Ophem

Om spieren en spierkracht op peil te houden of weer op te bouwen zijn voldoende eiwitten in de voeding en voldoende beweging nodig. Daarom besteedt het voedingsziekenhuis extra aandacht aan producten die vol eiwitten zitten, bijvoorbeeld kwark en gerookte zalm.

Eiwit

Op de nieuwe menukaart staan deze ‘eiwittoppers’ met een duimpje aangegeven. Zo kunnen patiënten snel zien welke producten veel eiwit bevatten en kiezen voor een gezonde voeding die helpt bij ziekte en herstel.

Bestelling

De Gelderse Vallei voerde eind 2012 als eerste ziekenhuis in Europa At Your Request in. Met dit concept kunnen patiënten zelf kiezen waar en wanneer ze willen eten. Van de menukaart op het nachtkastje bestelt de patiënt (en zijn bezoek) tussen 7.00 uur en 19.00 uur zo vaak en zo veel als hij wil. De medewerkers van het maaltijdservicecenter nemen dan telefonisch de bestelling van de patiënt op. Tijdens het bestellen krijgt de patiënt een persoonlijk advies, bijvoorbeeld over de voedingswaarde en het dieet. De bestelling wordt direct bereid en binnen 45 minuten bij de patiënt bezorgd.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.