Gemeenten aan zet bij aanbieden huishoudelijke hulp

Het recente oordeel van de Centrale Raad van Beroep (CRvB) dat huishoudelijke hulp wel degelijk onder de Wmo 2015 valt, heeft grote gevolgen voor gemeenten. Een kwart van de gemeenten die gestopt is met het bieden van huishoudelijke hulp moet volgens werkgeversorganisatie ActiZ aan de slag om zaken recht te zetten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Fotolia

ActiZ vindt het wrang dat 18.000 huishoudelijke hulpen inmiddels hun baan verloren hebben doordat gemeenten te weinig of helemaal geen huishoudelijke hulp meer inkochten. ‘Een kwart van de gemeenten is helemaal gestopt met het bieden van huishoudelijke hulp ondanks de, naar nu blijkt, terechte hulpvraag van hun inwoners’, zegt woordvoerder Bernadet Naber van ActiZ. ‘En talloze gemeenten hebben een generieke korting van het aantal uren hulp bij het huishouden doorgevoerd zonder daarbij naar de individuele situatie van cliënten te kijken. Het gevolg van de uitspraak is dat gemeenten hun beleid moeten gaan herzien en de benodigde hulp alsnog moeten

0
70

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.