Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Gemeenten vrezen scheiden wonen en zorg

Gemeenten maken zich grote zorgen over de verwachte toeloop op de Wmo vanaf januari door de versnelde invoering van scheiden wonen en zorg. Dat stelt de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) op de site van Binnenlands Bestuur.
Gemeenten vrezen scheiden wonen en zorg

Het door de Kunduz-coalitie versneld invoeren van het scheiden van wonen en zorg in 2013 voor zorgzwaartepakketten 1 tot en met 3 is ‘overhaast en riskant’, stelt de VNG. Het tempo waarin de maatregel wordt doorgevoerd, baart de gemeenten en zorginstellingen grote zorgen, zo meldt Binnenlands Bestuur. De VNG heeft samen met brancheorganisatie Actiz en de Verenging van Woningcorporaties Aedes hierover aan de bel getrokken bij onder meer de Tweede Kamer. Ook worden de zorgen en bezwaren ingebracht bij de onderhandelingen met het ministerie van VWS.

Gemeenten

Zes Zuidoostbrabantse gemeenten hebben eveneens hun zorgen in een brief onder de aandacht gebracht bij de VNG. De gemeenten Helmond, Asten, Deurne, Someren, Laarbeek en Gemert-Bakel hebben hun gedeelde zorgen via een gezamenlijke brief bij de VNG neergelegd. ‘Na het doorakkeren van het Lenteakkoord kwamen we er achter dat diverse afspraken vergaande maatschappelijke en financiële gevolgen hebben’, aldus Dré Bemelmans, woordvoerder namens de zes gemeenten. Hoewel het onderdeel begeleiding Awbz nog niet wordt gedecentraliseerd, verdwijnt er per 2013 dus al wel degelijk een en ander uit de Awbz. Die taken komen op het bordje van gemeenten te liggen.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Staatssecretaris zoekt naar oplossingen scheiden wonen en zorg

Senioren vrezen versnelde invoering scheiden wonen en zorg

Kunduz-coalitie trekt scheiden wonen en zorg naar voren

Scheiden wonen en zorg

3 REACTIES

  1. Welke dakloze patient heeft een basis zorgverzekering ??? Waar moet dan de nota van de hulpverlener naartoe ?? Bij vws denkt men aan alles, te beginnen : bij hun eige , kastjes en muurtjes genoeg!!! Dat kost zoveel tijd. Daarna is de denktijd om, met als motto : apres nous le deluge !! Hopelijk kan er nog een comissie, veel vrije-tijd-overhebbende deskundologen gevormd worden , om deze gordiaanse knoop rustig te ontrafelen.Pas met 67 jaar moeten deze commissieleden er mee stoppen. suggestie als zeer betrouwbare voorzitter : Kalbfleisch , of zijn igz-opvolger ??

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.