Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Gemeenten willen aanpassing zorgakkoord

De Vereniging Nederlandse Gemeenten wil alleen verder praten met het kabinet over het sociaal akkoord en het zorgakkoord als het kabinet aanpassingen wil maken. Dat zegt Jan Hamming, voorzitter van de VNG-commissie Werk& Inkomen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Gemeenten willen aanpassing zorgakkoord
Foto: ANP Lex van Lieshout

Gemeenten verzetten zich tegen een lastenverzwaring van 89 miljoen euro voor huishoudelijke hulp aan ouderen, die langer thuis blijven wonen. ‘Dat bedrag heeft de regering weggegeven, terwijl de gemeenten het moeten ophoesten,’ zegt de Amsterdamse wethouder Eric van den Burg. Ook eist de VNG van het kabinet-Rutte toezeggingen om arbeidsgehandicapten en Wajongers beter aan werk te kunnen helpen. Jan Hamming, voorzitter van de VNG-commissie Werk& Inkomen, wil daartoe een resolutie indienen tijdens het jaarcongres van de VNG op 4 en 5 juni.

‘Onuitvoerbaar’

Volgens Jan Hamming, zijn de kabinetsplannen ‘onuitvoerbaar’. Hamming wil dat de gemeenten op het jaarcongres verbeteringen eisen

1
29

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Daar heb je het al. Mensen (regereing) zonder veel betrokkenheid met de zorg en ouderenzorg roeopen een hoop regeringsmaatregelen af en komen er bij invoering achter dat ze eigenlijk met de gemeenten hadden moeten praten.
    Wordt deze rubriek niet gelezen?? Voor kort degelijk overleg vanaf het begin met alle partijen werd in deze rubriek al gepleit vanaf de eerste oprispingen.
    Maar de kwaliteit van regeringsleiders (hier en in de hele wereld) holt de laatste 20 jaar heel hard achteruit; dat krijg als je aleen maar aandacht hebt voor de poen en het eigen ego.
    Slaap maar lekker door.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.