Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Gemeenten willen aanpassing zorgakkoord

De Vereniging Nederlandse Gemeenten wil alleen verder praten met het kabinet over het sociaal akkoord en het zorgakkoord als het kabinet aanpassingen wil maken. Dat zegt Jan Hamming, voorzitter van de VNG-commissie Werk& Inkomen.
Gemeenten willen aanpassing zorgakkoord
Foto: ANP Lex van Lieshout

Gemeenten verzetten zich tegen een lastenverzwaring van 89 miljoen euro voor huishoudelijke hulp aan ouderen, die langer thuis blijven wonen. ‘Dat bedrag heeft de regering weggegeven, terwijl de gemeenten het moeten ophoesten,’ zegt de Amsterdamse wethouder Eric van den Burg. Ook eist de VNG van het kabinet-Rutte toezeggingen om arbeidsgehandicapten en Wajongers beter aan werk te kunnen helpen. Jan Hamming, voorzitter van de VNG-commissie Werk& Inkomen, wil daartoe een resolutie indienen tijdens het jaarcongres van de VNG op 4 en 5 juni.

‘Onuitvoerbaar’

Volgens Jan Hamming, zijn de kabinetsplannen ‘onuitvoerbaar’. Hamming wil dat de gemeenten op het jaarcongres verbeteringen eisen

1
18

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.