Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geneeskundestudenten krijgen EHBO-cursus

De geneeskundefaculteit van de Rijksuniversiteit Groningen is deze maand gestart met een cursus EHBO voor eerstejaarsstudenten geneeskunde. Lang niet alle beginnende geneeskundestudenten kunnen eerste hulp bieden in een noodsituatie, terwijl dat vaak wel van ze wordt verwacht.

De cursus bestaat uit een aantal hoorcolleges en practica en maken deel uit van het vak Basic Life Support. De uren zijn echter geen onderdeel van het officiële curriculum.

We bieden de cursus op verzoek van de studenten, aldus een woordvoerder van de universiteit. “Veel van onze studenten hebben ooit een EHBO-cursus gevolgd, maar we willen dat al onze studenten deze acute zorg kunnen bieden.” Aan het einde van de cursus ontvangen de studenten een EHBO-certificaat zodat ze kunnen aantonen dat ze de opleiding met succes hebben afgerond. De universiteit wil de EHBO-cursus vanaf nu ieder jaar gaan aanbieden aan eerstejaarsstudenten. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Kamer: flexibeler opleiding nodig voor specialisten

VUmc start masteropleiding samen met ziekenhuizen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.