Discussie over gepaste zorg op Zorgvisie-congres

[video] Tijdens het congres ‘Sturen op gepaste zorg’ discussieerden medisch specialisten en zorgverzekeraars donderdag 17 april over de betekenis van de term ‘gepaste zorg’. Een twistpunt was de vraag of onderzoek naar gepaste zorg door verzekeraars gefinancierd zou moeten worden of niet.
Discussie over gepaste zorg op Zorgvisie-congres

Vier wetenschappelijke verenigingen (KNO, gynaecologen, orthopeden en neurologen) presenteren tijdens het congres concrete plannen om onderzoek te doen naar de effectiviteit van bepaalde behandelingen. Gezamenlijk kunnen die plannen 38,5 miljoen euro aan besparingen opleveren, zeggen de medisch specialisten. De kosten van de onderzoeken bedragen 1,5 miljoen euro. ZonMW wil bijdragen. De medisch specialisten zouden graag zien dat ook zorgverzekeraars een duit in het zakje doen. Zij profiteren immers ook van de daling van de zorgkosten. Maar de verzekeraars houden in eerste instantie de boot af.

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) vindt dat de dokters of de overheid het evaluatieonderzoek uit eigen zak

1
54

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.