Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gerard van Berlo naar bestuur ETZ

Redacteur Zorgvisie
Gerard van Berlo wordt lid van de raad van bestuur bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg en Waalwijk. Hij zal het bestuur van het ziekenhuis vanaf 18 september samen met voorzitter Bart Berden en bestuurder Anita op zich nemen.
Gerard-van-Berlo.jpg
Foto: Gerard van Berlo

Van Berlo is op dit moment nog lid van de raad van bestuur bij het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven/Veldhoven. Daarvoor was hij onder meer hoofd financiële administratie bij het Radboudumc en manager financiën, informatie en administratie bij Rijstate in Arnhem. Hij kijkt uit naar zijn start bij het ETZ. ‘Het ETZ gaat de zorg nog beter toespitsen op de individuele patiënt. Digitalisering en samenwerking zijn daarbij sleutelbegrippen. Ik heb veel zin om hier als lid van de raad van bestuurd mijn bijdrage aan te leveren’, zegt hij in een persbericht. Hij zal zich daarnaast ook gaan richten op de implementatie van een nieuw epd en het financiële beleid.

De nieuwe bestuurder wordt de opvolger van Loeks van der Veen, die op 1 juli na ruim 36 jaar vertrekt bij het Brabantse ziekenhuis.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.