Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gerechtshof draait faillissement SGL terug

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Stichting Gehandicaptenzorg Limburg is in april onterecht failliet verklaard door de rechtbank Limburg.
Gerechtshof draait faillissement SGL terug

Het gerechtshof in Den Bosch heeft het faillisement van de grote Limburgse zorgorganisatie dinsdag teruggedraaid.

Vervoer gehandicapten

SGL reageerde verheugd op de uitspraak en stelde dat de zorg voor 1400 cliënten gewaarborgd is. Ook aan de onzekerheid voor de 550 medewerkers is nu een einde gekomen. Hun banen stonden op de tocht. Vervoersbedrijf SVL, dat in opdracht van de zorginstelling gehandicapten vervoerde, had het faillissement aangevraagd. SGL zou een forse betalingsachterstand hebben. De zorginstelling houdt het zelf op een ‘financieel verschil van inzicht’.

SGL

Inmiddels is SGL met een andere vervoerder in zee gegaan. Curator Ronald van Dooren zei tijdens de behandeling van het hoger beroep dat hij ‘nog nooit zo’n vette boedel had gezien’. SGL had op dat moment nog ruim 1,2 miljoen euro op de lopende rekening staan. De curator noemde het faillissement ‘onjuist en maatschappelijk onverantwoord’ omdat 1400 gehandicapten erdoor in de kou dreigden te komen staan.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.